شخصیت “منطقدان” INTP
درون گرا- شمی- فکری- ملاحظه کننده | شدیدا منطقی و تحلیل گرا/ بسیار خلاق/ اعتماد به نفس بالا/ متکبر/ کنجکاو…. |
از دیروز بیاموز، برای امروز زندگی کن، به فردا امیدوار باش. مسئله مهم این است که دست از سؤال پرسیدن بر ندارید.
گونه شخصیتی منطقدان نسبتاً نادر است و تنها سه درصد از جمعیت را شامل میشود که قطعاً خبر خوبی برای آنها است چرا که هیچ چیزی به اندازه “رایج بودن” باعث نارضایتی آنها نمیشود. منطقدانان به نوآوری و خلاقیت، دیدگاه منحصر به فرد و عقل نیرومند خود مباهات میکنند. منطقدانان که معمولاً بهعنوان فیلسوف، متفکر، یا استاد رؤیاپرداز شناخته میشوند، مسئول بسیاری از اکتشافات علمی در طول تاریخ بودهاند
زندگی آزموده نشده، ارزش زیستن ندارد.
منطقدانان بهخاطر نظریههای درخشان و منطق نیرومند خود شناخته میشوند – در حقیقت، آنها منطقیترین گونه بین تمام گونههای شخصیتی در نظر گرفته میشوند.
افراد دارای گونه شخصیتی منطقدان عاشق الگوها هستند و تعیین اختلافات بین عبارات تقریباً نوعی سرگرمی برایشان به حساب میآید که باعث میشود دروغ گفتن به منطقدانها فکر خوبی نباشد. این مسئله باعث میشود دیگران نتوانند عبارتهای منطقدانان را بهراحتی هضم کنند – مسئله این نیست که منطقدانان صادق نیستند، بلکه شخصیت آنها بهگونهای است که افکار کاملاً شکل نگرفته را در میان میگذارند و از دیگران به عنوان یک جایگاهی برای طرح ایدهها و نظریهها در بحث علیه خودشان استفاده کنند، و نه بهعنوان طرفهای مکالمه واقعی.
ممکن است این مسئله باعث شود این گونه شخصیتی غیرقابل اعتماد به نظر برسد، اما در واقع هیچ کس به اندازه منطقدانان مشتاق و قادر به تشخیص مشکل، بررسی عوامل و جزئیات بیپایانی که موضوع آنها را شامل میشود و تدوین راه حلی منحصر به فرد و ماندگار نیست – فقط نباید انتظار داشت که گزارشهای پیشرفت را به موقع تحویل بدهند! افرادی که دارای گونه شخصیتی منطقدان هستند به فعالیتها و نگهداریهای عملی و روزمره علاقهای ندارند، اما وقتی منطقدانان محیطی را پیدا میکنند که نبوغ خلاق و تواناییهای بالقوهشان میتواند در آنجا ابراز شود، هیچ محدودیتی از نظر صرف زمان و انرژی برای تدوین راهحل نکتهسنجانه و بیطرفانه خود ندارد.
خرد با حیرت آغاز میشود
ممکن است به نظر برسد که منطقدانان در افکاری پوچ و بیپایان سرگردان هستند، اما روند تفکر آنها بدون وقفه است و ذهنشان از لحظهای که از خواب بیدار میشوند کارش را با طرح ایدهها شروع میکند. ممکن است این تفکر مداوم باعث شود منطقدانان به ظاهر افسرده و منزوی به نظر برسند، چرا که دائم در حال انجام بحثهایی تمام عیار در سر خود هستند، اما در واقع کاملاً آرام هستند و وقتی در کنار افرادی باشند که آنها را میشناسند یا علاقههای مشابهی با آنها دارند رفتاری دوستانه دارند. با این حال، زمانی که شخصیتهای منطقدان در در میان چهرههای ناآشنا باشند، این حالت جای خود را به خجالتزدگی میدهد و اگر باور داشته باشند که نتیجه گیری یا نظریه منطقی آنها مورد انتقاد قرار گرفته به سرعت حالت تهاجمی به خود بگیرند.
هنگامی که منطقدانان هیجانزده هستند، ممکن است گفتگوی آنها با عدم انسجام همراه باشد زیرا سعی دارند زنجیرهای پیچیده از نتیجهگیریهای منطقی را توضیح دهند که به شکلگیری شدن ایده آنها منجر شده است. اغلب اوقات، منطقدانان صرفاً ترجیح میدهند موضوع را به سرعت طرح کنند پیش از آنکه بتوان فهمید سعی دارند چه چیزی بگویند بجای اینکه تلاش کنند همه چیز را به زبان ساده مطرح کنند.
عکس این مطلب نیز میتواند زمانی صادق باشد که مردم فرایندهای فکری خود را با اصطلاحات ذهنی و عواطف به شخصیتهای منطقدان توضیح بدهند. تصور کنید که یک ساعت فوقالعاده پیچیده، همه واقعیتها و ایدههای ممکن را در خود جذب کند، آنها را با حجم سنگینی از استدلال خلاق پردازش کند و منطقیترین نتایج در دسترس را برگرداند- ذهن منطقدانان اینگونه کار میکند، و این گونه تحمل کمی در برابر آچاری عاطفی دارند که میخواهد با ماشینهای آنها سر و کله بزند.
بگذارید کسانی که میخواهند جهان را حرکت بدهند نخست خودشان را حرکت بدهند
علاوه بر این، بعید است منطقدانان اساساً شکایتهای عاطفی را درک کنند، و دوستانشان حمایت عاطفی چندانی از آنها دریافت نمیکنند. افراد دارای گونه شخصیتی منطقدان ترجیح میدهند در عوض یک مجموعه پیشنهادهای منطقی را برای چگونگی حل و فصل موضوعهای زیربنایی ارائه دهند، دیدگاهی که همنشینان حساستر همیشه از آنها استقبال نمیکنند. این مسئله به احتمال زیاد در مورد بیشتر قراردادها و اهداف اجتماعی، مانند برنامهریزی شام و ازدواج نیز تعمیم خواهد یافت زیرا منطقدانان به مراتب بیشتر نگران اصیل بودن و کارآمد بودن نتایج هستند.
یکی از چیزهایی که واقعاً باعث میشود منطقدانان عقب بکشند ترس دائمی و فراگیر آنها از شکست است. شخصیت منطقدان آنقدر در پی ارزیابی مجدد افکار و نظریههای خود بوده و نگران است که مبادا قطعه مهمی از پازل را از قلم انداخته باشد، که ممکن است دچار خمودگی شود و در جهان نامشهودی که افکارش در آن هرگز واقعاً بهکار بسته نمیشود از دست برود. غلبه بر این شک به خود بزرگترین چالشی است که منطقدانان به احتمال زیاد با آن مواجه هستند، اما هدیه معنوی – اعم از بزرگ و کوچک – که پس از اتمام کار به جهان ارزانی میدارند ارزش این مبارزه را دارد.
افراد مشهور منطق دان که ممکن است بشناسید.
بیشتر بدانیم:
درون گرا، شمی، فکری، ملاحظه کننده (INTP)
او در زمینه حل مسئله از توانمندی فراوان برخوردار است. او کاملا روشنفکر و منطقی است که گاه از خود خلاقیت فراوان نشان می دهد. ظاهری آرام، در خود فرو رفته و منفصل دارد. در درون خود درگیر مسئله می شود. دقیق و انتقاد گر است. سعی می کند مسائل را بیابد و آنها را تحلیل کند. ترجیح می دهد صحبت هایش هدفمند و منطقی باشد، تنها تحت تاثیر استدلال منطقی متقاعد می شود. او اندیشمندی بکر و بی ریا است. برای هوش و ذکاوت خود ارزش فراوان قایل اند، انگیزه فراوانی دارد که به صلاحیت و شایستگی برسد و به شدت علاقه مند است تا دیگران را هم به صلاحیت برساند. او دوست دارد در فراسوی آنچه به نظر می رسد، دنبال احتمالات و امکانات بگردد. دوست دارد الگو هایی برای بهبود جریان امور و حل مسائل دشوار بیابد. او به روش های پیچیده می اندیشد و در سازمان دهی به مفاهیم، قوی تر از سازمان دادن به اشخاص عمل می کند. در مواقعی ایده های او به قدری پیچیده است که در القای آن به دیگران با دشواری رو به رو می شود. او به شدت مستقل است از فعالیت های فکری و تصوری لذت می برد. او انعطاف پذیر است و ذهنی باز دارد. او از حل کردن مسائل به روشی خلاق لذت فراوان می برد.
نقاط ضعف · او به مقدار زیاد روی تحلیل های منطقی خود تکیه می کند، ممکن است فراموش کند که دیگران به چه چیزهایی اهمیت می دهد. · اگر چیزی منطقی نباشد آن را حتی اگر برایشان مهم باشد کنار می گذارند. در واقع اگر او به خود یاداور شود که چه می خواهد، می تواند با احساسات خود در تماس نزدیک باقی بماند. · او به خوبی می تواند اشکالات یک نقطه نظر را پیدا کند اما در بیان نظر خود با دشواری هایی رو به رو هست. · او معتقد است در برنامه ها جایی برای یک اندیشه غیر منطقی وجود ندارد. · وقتی از دیگران و از اطرافیان خود انتقاد می کند، صداقت او چه بسا اشخاص را جریحه دار کند. · از آنجا که به شدت علاقه مند به حل مسئله است، از جزئیات روزمره بی قرار می شود. در این شرایط احتمال دارد علاقه شان را نسبت به پروژه از دست بدهد و هرگز در مقام تکمیل کردن آن بر نیاید · او گاه تحت تاثیر کمال طلبی های خود، احساس نابسندگی می کند. |
|
محل کار | |
· می تواند سیستم های پیچیده و الگوهای مفهومی را بهبود ببخشد ، اما ترجیح می دهد که کاربرد و اجرا را به دیگران واگذار نماید .
· از صلاحیت حرفه ای سطح بالا بر خوردارد و از این حیث به خود می بالد . · همه انتخاب هارا به دقت وارسی می کند. · متوجه تضاد ها ، ناسازگاری ها و اشکالات منطقی در اندیشه های خود و دیگران هست. · وقتی موضوعی را به درستی درک کند به حرکت درمی آید . · دوست دارد هدف ها و استانداردهای خود را در محیطی انعطاف پذیر و بی ساختار تعیین کند. · اگر نتواند از توانمندی های خود استفاده کند ، بدبین و افسرده می شود . · دوست دارد که به طور مستقل کار کند ، اما تکمیل کردن کارها برایش دشوار است. · دوست ندارد دیگران راسرپرستی کند. |
|
عناوین شغلی | |
باستان شناس، معمار، هنرمند، فضانورد ، وکیل، زیست شناس، شیمی دان، تحلیل گر یا برنامه نویس کامپیوتر، مهندس برنامه نویس، مالی، طراح گرافیک، تاریخ دان، مخترع، ریاضی دان، موسیقی دان، فیلسوف، عکاس، پزشک، روانپزشک روانشناس، پژوهشگر، دانشمند، استاد دانشگاه، نویسنده | |
ارتباط با دیگران | |
· در اندیشه ها ، علایق و کار خود فرو می رود و ممکن است روابط خود را فراموش کند .
· نسبت به کسانی که برای او مهم هستند صمیمی و وفادار است. · ممکن است به آسانی از برقراری تماس با دیگران خودداری ورزد . · یک فضای رها از تضاد و آرام را دوست دارد. · به ظاهر جسمانی خود توجهی ندارد . برایش مهم نیست که دیگران درباره آنها چه فکر می کنند. · خوش خلق است . · با غریبه ها رسمی است و از آنها فاصله می گیرد . · از صحبت های خودمانی خوشش نمی آید. · می تواند خود بین و خود خواه باشد. · اغلب از شرکای زندگی معاشرتی استقبال می کند. |
|
اوقات فراغت | |
او ترجیح می دهد که بسیاری از کارها را به تنهایی انجام دهد . دوست دارد کارهایی بکند که دیگران در آن دخالتی نداشته باشند . برخی مواقع از چالش های جسمانی لذت می برد و به فعالیت هایی مانند بریج ، شطرنج و بازی با کلمات علاقمنداست. او یاد گیرنده یی برای همه مدت عمر است و پیوسته شعور خود را بیشتر می کند . | |
پیشنهاد | |
ü به امیال و نیازهای دیگران حساس باشید.ببینید برای کسانی که شما به آنها بها می دهید چه موضوعی اهمیت دارد.
ü بیش از اندازه انتقاد گر نباشید. ü بیاموزید که آنچه را می نویسید یا می گویید ساده سازی کنید تا دیگران بتوانند شما را درک کند. ü از موفقیت های دیگران تعریف کنید ، از استعدادهایشان حسن جویی کنید . حتی برای جزیی ترین کارها از آنها تعریف کنید . ü تصمیم گیری های خود را به بعد موکول نکنید. ü بیاموزید که خودتان را بیش تر بیان کنید. توضیح بدهید که در درون خود چه احساسی دارید. ü در بحث های گروهی حرفتان را بزنید ، حتی اگر اندیشه یا ایده ای ممکن است به نظرتان مسلم برسد. ü وقتی با نظر شما مخالفت می شود رفتار تدافعی اتخاذ نکنید. ü به توانمندی های خود بها بدهید – نوآور بودن ، منطقی بودن ، مستقل بودن ، تحلیل گرا بودن ، توجه داشتن به جنبه های فطری و دقت در اندیشیدن و به زبان جاری ساختن.
|
Strengths & Weaknesses
Logician Strengths
- Great Analysts and Abstract Thinkers – People with the Logician personality type view the world as a big, complex machine, and recognize that as with any machine, all parts are interrelated. Logicians excel in analyzing these connections, seeing how seemingly unrelated factors tie in with each other in ways that bewilder most other personality types.
- Imaginative and Original – These connections are the product of an unrelenting imagination – Logicians’ ideas may seem counter-intuitive at a glance, and may never even see the light of day, but they will always prove remarkable innovations.
- Open-Minded – Logicians couldn’t make these connections if they thought they knew it all – they are highly receptive to alternate theories, so long as they’re supported by logic and facts. In more subjective matters like social norms and traditions, Logicians are usually fairly liberal, with a “none of my business” sort of attitude – peoples’ ideas are what matter.
- Enthusiastic – When a new idea piques their interest, Logicians can be very enthusiastic – they are a reserved personality type, but if another person shares an interest, they can be downright excited about discussing it. More likely though, the only outward evidence of this enthusiasm will be Logicians’ silent pacing or their staring into the distance.
- Objective – Logicians’ analysis, creativity and open-mindedness aren’t the tools of some quest for ideology or emotional validation. Rather, it’s as though people with the Logician personality type are a conduit for the truths around them, so far as they can be expressed, and they are proud of this role as theoretical mediator.
- Honest and Straightforward – To know one thing and say another would be terribly disingenuous – Logicians don’t often go around intentionally hurting feelings, but they believe that the truth is the most important factor, and they expect that to be appreciated and reciprocated.
Logician Weaknesses
- Very Private and Withdrawn – While Logicians’ intellectualism yields many insights into their surroundings, their surroundings are ironically considered an intrusion on their thoughts. This is especially true with people – Logicians are quite shy in social settings. More complicated situations such as parties exacerbate this, but even close friends struggle to get into Logicians’ hearts and minds.
- Insensitive – Oftentimes Logician personalities get so caught up in their logic that they forget any kind of emotional consideration – they dismiss subjectivity as irrational and tradition as an attempt to bar much-needed progress. Purely emotional situations are often utterly puzzling to Logicians, and their lack of timely sympathy can easily offend.
- Absent-minded – When Logicians’ interest is captured, their absence goes beyond social matters to include the rest of the physical world. Logicians become forgetful, missing even the obvious if it’s unrelated to their current infatuation, and they can even forget their own health, skipping meals and sleep as they muse.
- Condescending – Attempts at connecting with others are often worse than Logicians’ withdrawal. People with the Logician personality type take pride in their knowledge and rationale, and enjoy sharing their ideas, but in trying to explain how they got from A to B to Z, they can get frustrated, sometimes simplifying things to the point of insult as they struggle to gauge their conversation partners’ perspective. The ultimate insult comes as Logicians give up with a dismissive “never mind”.
- Loathe Rules and Guidelines – These social struggles are partly a product of Logicians’ desire to bypass the rules, of social conduct and otherwise. While this attitude helps Logicians’ strength of unconventional creativity, it also causes them to reinvent the wheel constantly and to shun security in favor of autonomy in ways that can compromise both.
- Second-Guess Themselves – Logicians remain so open to new information that they often never commit to a decision at all. This applies to their own skills as well – Logician personalities know that as they practice, they improve, and any work they do is second-best to what they could do. Unable to settle for this, Logicians sometimes delay their output indefinitely with constant revisions, sometimes even quitting before they ever begin.
منابع:
- 16personalities.com
- شغل مناسب شما، پاول و باربارا تایگر؛ترجمه قرچه داغی
- یونگ شناسی کاربردی؛ رابین رابرتسون؛ ترجمه سرگلزایی
(می خواهم تست شخصیت MBTI بدهم)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.